Fondet for Kunst- og Designstudenter

Formålet med fondet er å støtte studenter ved avdelingene for Design, Kunstakademiet og Kunstfag gjennom tildeling av ulike stipend. Fordelingen av stipendmidlene er basert på de verdier de respektive legatene og fondene brakte inn i FKDS og deres opprinnelige tilknytning og formål.
Det utdeles p.t. stipend for kr. 300 000 årlig. Stipendene fordeles etter følgende nøkkel: 70% til Kunstakademiet, 20% til Kunstfag og 10% til Design.
*Kunstakademiet: Studenter kan p.t. søke om støtte til utvikling av egen praksis pålydende kr 26 250,-. Det er p.t. 8 stipendier à 26 250,- som blir utdelt årlig. 3 av disse blir tildelt MA-studenter og 3 tildelt BA-studenter. De siste 2 stipender utdeles fritt av juryen.
*Kunst og Håndverk: En MA-student og en BA-student blir p.t. tildelt et stipend hver pålydende 30.000 kroner på bakgrunn av et avgangsprosjekt som peker seg særlig ut.
*Design: En MA-student og en BA-student blir p.t. tildelt et stipend hver pålydende 15.000 kroner på bakgrunn av avgangsprosjekt som peker seg særlig ut.
*FKDS Atelierprogram. Fra august 2014 tilbyr FKDS atelierprogram 8 avgangsstudenter fra Kunstakademiet atelier og visningsmuligheter i en tidsperiode på ca. 1 år. Mottaker av atelierstipendet forplikter seg til å utføre et spesifisert prosjekt i løpet av denne tiden og å åpne atelierene for publikum i en avtalt tidsperiode i løpet av atelieroppholdet.

Vil du søke på legatet? Kjøp Legathåndboken

Ønsker du å søke på dette legatet eller finne flere legater som passer for deg? Du finner nødvendig informasjon om søknadsfrist, søknadsprosedyre og kontaktinformasjon for dette legatet, samt over 2000 andre legater i Legathåndboken. Kjøp boken her