Kunst i offentlige rom (KORO)

KORO er statens fagorgan for kunst i offentlige rom og har som hovedoppgave å sikre at flest mulig skal kunne oppleve kunst av høy kvalitet i offentlige inne- og uterom over hele landet. Dette ansvaret ivaretas gjennom at vi produserer, forvalter og formidler kunstprosjekter til ulike offentlige anlegg som blant annet skoler, universitet, omsorgsinstitusjoner, kulturbygg, militærleire og politiske institusjoner. I tillegg bringer vi kunst ut til offentligheter utenom byggene hvor kunstnernes ytringer inngår i den allmenne meningsbrytning, identitetsdannelse og minnesforvaltning.
Per 1. oktober 2020 omfatter samlingen mer enn 8400 verker som er å finne på til sammen 933 ulike steder i Norge og ved norske ambassader og konsulater i utlandet.

KORO arbeider med utgangspunkt i tre statlige kunstordninger:
- Kunstordningen for statlige nybygg er en ordning hvor mellom 0,5 og 1,5 prosent av byggebudsjettene settes av til kunst.
- Kunstordningen for leiebygg og eldre statsbygg (LES) sørger for kunst til statlige etater i bygg som ikke er omfattet av ordningen for statlige nybygg. Mange av disse holder til i allerede eksisterende bygg.
- Lokalsamfunnsordningen (LOK) skal stimulere til utvikling, produksjon og formidling av kunst i offentlige rom i lokale kontekster over hele landet. Ordningen gir tilskudd til finansiering og formidling av kunstprosjekter og kunstverk, men sørger også for opplæring, kompetanseutvikling og kunnskapsdeling.

Både LES og LOK er søkbare ordninger. Byggherrer, etater, institusjoner, kuratorer og kunstnere kan søke om en kombinasjon av kunstprosjekter, kurator- og produsentbistand og økonomiske tilskudd.

Vil du søke på legatet? Kjøp Legathåndboken

Ønsker du å søke på dette legatet eller finne flere legater som passer for deg? Du finner nødvendig informasjon om søknadsfrist, søknadsprosedyre og kontaktinformasjon for dette legatet, samt over 2000 andre legater i Legathåndboken. Kjøp boken her