Norske Billedkunstneres stipendordninger

• Billedkunstnernes Vederlagsfond; prosjektstøtte. Prosjektstøttens formål er å styrke billedkunstnernes muligheter til å gjennomføre tidsavgrensede, definerte prosjekter på billedkunstområdet. Støtte kan gis til fordypning i de tradisjonelle fagområdene eller utprøving av nye uttrykksformer, når prosjektet antas å bidra til kunstnerisk utvikling og/eller utvikling av billedkunstfeltet generelt. På samme grunnlag kan støtte også gis til prosjekter innenfor bokkunstfeltet for utvikling av billedbøker og tegneserier. Billedkunstnere kan søke om støtte til billedkunstdelen av prosjekt som utføres i samarbeid med andre kunstarter. Støttebeløp er helt avhengig av det prosjekt man søker støtte til. Til utdeling ca. kr 5,25 mill. ved hver frist. Billedkunstnernes Vederlagsfond, prosjektstøtte, har søknadsfrist tidlig i mars og i begynnelsen av september.

• Billedkunstnernes Vederlagsfond; Pilotordning: Prosjektstøtte til arbeid med kunstnerarkiv. Prosjektstøttens formål er å styrke billedkunstnernes mulighet til utvikling av kunstnerarkiv som på sikt kan være tilgjengelig for allmenheten. Alle billedkunstnere som i hovedsak bor og virker i Norge kan søke. Pilotordningen er søkbar i en toårsperiode (2023-2024), og søknadsfristene følger frister for ordinær prosjektstøtte fra Billedkunstnernes Vederlagsfond.

• Stipend fra Billedkunstnernes Vederlagsfond; Stipend og Rune Brynestads Minnestipend. Stipendene varierer i størrelse og varighet fra kr 100.000 til kr 300.000, og fra ett til tre år. Rune Brynestads Minnestipend á kr 450.000 deles ut til én person per år.

• Bildende Kunstneres Hjelpefonds stipender.
- BKH kunstnerstipend for seniorkunstnere fra 57 år: Har til formål å stimulere kunstnerisk virksomhet for eldre, yrkesaktive kunstnere. Det deles ut mellom ca.15-20 stipend à ca. kr 135 000.
- BKH kunstnerstipend (uten alderskriterier): Hovedsakelig tre- og ettårige stipend som har til formål å gi muligheter til arbeidsro og konsentrasjon om den kunstneriske virksomhet. Det deles ut stipender á ca. kr 299 000 per år.

Vil du søke på legatet? Kjøp Legathåndboken

Ønsker du å søke på dette legatet eller finne flere legater som passer for deg? Du finner nødvendig informasjon om søknadsfrist, søknadsprosedyre og kontaktinformasjon for dette legatet, samt over 2000 andre legater i Legathåndboken. Kjøp boken her